Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft ve IBM gibi teknolojinin devleri olarak kabul görülen dev şirketler, yapay zekanın geleceğine dair toplantı gerçekleştirmek adına bir araya gelmeye hazırlanıyorlar. Peki bu büyük toplantıda neler konuşulacak?

Teknoloji sektörünün önde gelen şirketi olarak da bilinen Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft ve IBM geleceğin teknolojilerini konuşmak adına çok önemli olarak kabul edilen bir konu hakkında yani yapay zeka hakkında toplantı yapmak adına bir araya gelme kararı aldıklarını duyurdular.

Olumlu ve Olumsuz Yönler Tartışılacak

Yapay zekanın şu an bulunmuş olduğu kullanım alanlarına ek olarak, gelecek süreçte nasıl bir gidişat izleyeceği hakkında konuşacak olan şirketler, teknolojinin olumlu ve olumsuz yöndeki geitirilerine dair da bazı önemli detayları masaya yatıracaklar.

Refah Düzeyi ve Yapay Zeka

Dev şirketlerin konuşacakları ana konunun ne olacağı merak konusuydu. Konuşulacak olan ana konunun yapay zekanın ulaşım çözümleri, istihdam sağlama ve toplumlardaki refah düzeyinin artışı gibi konularla alakalı olacağı ve bu konulardaki işlevselliklerin artışının konuşulacağı söyleniyor.

İnsanlara Yaralı Olması Bekleniyor

New York Times’a konu alan bu habere göre, resmi olarak bir isme ya da ortak sayılabilecek bir çalışma alanına sahip olamayacak olan bu toplantı grubunun; yapay zekanın insanlar üzerinde konumlanan zararlı etkilerini en aza, yararlı etkilerini ise maksimum düzeye çekmeye odaklanacağı da konuşulan konular arasında yer alıyor.

İlk Toplantı Değil

Gerçekleştirilecek olan bu toplantı, yapay zekanın toplumlar üzerindeki etkileri üzerine yapılmış olan ilk toplantı değil.

Geçen yıl yani 2015 yılında Stephen Hawking, Elon Musk ve Google DeepMind’ın kurucularından oluşan bir ekip açık mektup yayınlayarak, yapay zekanın gelecek süreçte sadece ve sadece insanlığa hizmet etmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu açıklama sonrası bu kişiler ve Google’ın hükümetleri ve savaş baronlarını karşısına aldığı da konuşulmuştu.

Toplantı Sonucu Merakla Bekleniyor

Toplantının sonucunda çıkacak olan nihai kararlar merakla beklenirken, Google DeepMind daha önceki süreçlerde de Alphabet’ten bağımsız bir şekilde varlığını devam ettirme yönündeki isteğini de dile getirmişti.

Uzmanlarca dile getirilen sonuçlardan birisi ise, bu toplantı sonucunda beklenmedik şekilde ayrılıklar oluşabilir ya da beklenmedik şirketlerin birlikteliği gündeme gelebilir şeklinde.

Şu An İçin Güvensiz

Uzmanlara göre bir diğer konu ise şu anki aşamada güvenlik durumu ne olacak. Uzmanlar, bulunduğumuz zamanda ve geleceketki süreçte meydana gelmesi olanı olan yapay zeka çözümlerinin bugüne bakarak konuşulduğunda pek de güven vermediğini altını çiziyorlar.