Dünyanın en popüler internet yarayıcısı olarak da bilinen Google Chrome, yeni özellikleri ile kullanıcılarının gözünü kamaştırıyor. Üstelik bu özelliklerin çoğunu Firefox kullanıcıları da kullanabilecek.

WebAssembly Desteği Geldi

Google Chrome 57. sürümü ile birlikte artık WebAssembly desteğiyle daha güçlü web uygulamalarına tam erişim sağlıyor. Chrome ile ortak olan WebAssembly, web uygulamalarının hızlandırılmasına olana sağlıyor ve JavaScript dilleri arasında portable bir kod formatı konumunda.

Cube 2 ve The Tanks Oyunları Yayında

WebAssembly ile oluşturulan uygulamalar, daha az kod kullanarak ve daha hzılı çalışarak hayatı kolaylaştırıyor. WebAssembly’nin neler yapabileceğini kontrol etmek isterseniz Chrome veya Firefox tarayıcınızı çalıştırıp, bazı oyunlar oynayabilirsiniz. The Tanks, Demo and Cube 2 bu oyunların ilk örnekleri. Ancak tarayıcınızın güncel olduğuna emin olmanız şart. Aksi takdirde garip kilitlenmeler ve çökmeler ile karşılaşabilirsiniz.

Kullanıcı Arayüzü Hassahlaştırıldı

Chrome 57’de hassas kullanıcı ara yüzü tasarımlarını sunmayı amaçlayan yeni düzen, ögelerin birden fazla sütun veya satıra yayılmasını sağlıyor. Geliştiriciler, web sitelerini yapılandırmak için kullanılan düzen kodunu, diğerlerinin anlamasını kolaylaştıracak CSS ızgara bölgelerini olarak adlandırıyor. Google ayrıca Chrome’un en yeni sürümündeki standart hataları düzeltti ve Android Chrome’da bazı özelliklerin üstüne eğildi.

Özel Medya Bildirimleri Kullanılabilir

Örneğin, yeni web uygulamaları şimdi Android ana ekranına ve uygulama sekmesine eklenebilir durumda. Google, geliştiricilerin, uygulamaları aramak veya parçaları değiştirmek gibi medya olaylarını işleme imkanı tanıyan özel medya bildirimleri oluşturmalarına olanak tanıyor.

Chrome’un en yeni sürümünü edinmek için menüde yol açın ve Yardım > “Google Chrome Hakkında” ibaresini seçin. 57.0.298 sürümümü bulun ve yükseltin. Güncelleme yüklendiğinde Chrome’u kullanıcısı iseniz yeni sürüme geçmek için yeniden başlatmanız yeterli.