Türkçe klavye olarak da bilinen F klavyeyi hayatımıza kazandıran kişi olarak bilinen İhsan Sıtkı Yener, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Dilimize En Yatkın Klavye: F Klavye

Hayatımız şu an için Q klavye üzerine kurulu gibi görünüyor olsa da Türkçe diline en yatkı bir şekilde tasarlanan tek bir klavye var o da F klavye. Bu yüzden F klavye teknolojinin girebildiği devlet kurumlarında da büyük önem taşır hale geldi ki gerek tartışmalarla, gerekse kullanmamız gereken alanlarla hayatımızın önemli bir parçası haline geldi.

Devlet kurumlarından, devlet okullarında bulunan bilgisayarlara kadar karşımıza çıkan F klavye, yabancı kelimeleri de bir kenara atarsak Türkçe açısından en verimli şekilde kullanılabilecek tuş dizilimine de sahip klavyedir.

Yarın Defnedilecek

Türkçe diline en uygun olarak bir klavyenin hayatımıza girmesini sağlayan, kendimize ait bir klavye dizilimi olmasını sağlayan 91 yaşındaki İhsan Sıtkı Yener, hayata gözlerini yumdu. Yener, uzun zamandır tedavi görmekteydi. İhsan Sıtkı Yener, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. İhsan Sıtkı Yener, 4 Eylül Pazar günü yani yarın İstanbul’daki Ayazağa Mezarlığına defnedilecek.

İhsan Sıtkı Yener Kimdir?

1925 yılında Afyon’da dünyaya gelmiş olan Yener, 1942 yılında İzmir Ticaret Lisesi’ni, 1946 yılında şse İstanbul Yüksek İktisadi ve Ticari İlimler akademisini bitirdi. 1958 yılında ise İşletme konusunda master yaptıktan sonra bulunmuş olduğu üniversitede doktora da yapmış olan İhsan Sıtkı Yener, Galatasaray Lisesi de dahil olmak üzere bir çok önemli sayılacak eğitim kurumunda eğitmenlik gerçekleştirdi.