Ülkemizde yeni yeni geçiş yapılan çipli kartların dağıtıldığı pilot illerden birisi de Burdur iliydi. Artık Burdur ilinde yeni kimlik kartlarının dağıtımına tamamen başlandı.

Gelecek Yıl Tüm Ülkeye Dağıtılması Bekleniyor

Ülkemizde hem devlet kurumlarındaki mevcut işleyişi kolaylaştıracak hem de diğer konularda da insanların devlet kayıtlarında net bir biçimde tanınabilmesine olanak sağlayacak olan yeni çipli kimlik kartları geçtiğimiz günlerde bazı pilot illerde dağıtılmaya başladı.

Burdur Pilot İl

Yeni çipli kimlik kartlarının dağıtılacağı pilot illerden biri olan Burdur’da da yeni kimlik kartlarının dağıtımı Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın ve eşinin yeni kimlik kartı başvurusu yaptığı törenle birlikte başladı. Aynı zamanda törende basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yılmaz, yeni çipli kimlik kartları için Akdeniz bölgesinde Burdur’un pilot il olduğunu söyledi.

Başvurular Nasıl Olacak?

Vali Şerif Yılmaz’ın açıklamalarına göre başvurular kargaşa yaşanmaması için randevu usülüyle alınıyor. Vatandaşların biometrik fotoğraflarıyla birlikte başvuru yapacağını söyleyen Yılmaz, vatandaşların avuç ve parmak izi alındıktan sonra sistem üzerinden yapılan başvurunun vatandaşa kontrol ettirileceğini ve kontrolden sonra başvuruların onaylanacağını açıkladı.