Apple tarafından 2017 yılında tanıtımı yapılacak olan iPhone 8’de bilindiği gibi eski iPhone’lara göre pek çok köklü sayılabilecek değişiklikler ve yenilikler beklenmekte.

Yeni iPhone OLED Ekranla Mı Gelecek

Hatta bu konuya dair sektörde sayısızca söylenti de uzunca bir süredir dolaşmakta. Söylenenler dikkate alındığında belli ki ortak kanı olan OLED ekran, iPhone 8 ile birlikte gelecek. Hatta Apple bu konuda patentler dahi almıştı.

Sharp CEO’su Uyardı

Şu anda bu konuya dair en büyük sızıntı ise Sharp firmasının CEO’su olan Jeng-wu Tai’den gelmekte. Tatung Üniversitesi’nde düzenlenen bir etkinlikte söz alan Tai, iPhone 8 konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

Yenilik Ancak Farklılıkla Gelir

“iPhone yıllardır her yeni modeli ile gelişmekte ve artık zaman, LTPS (LCD ekran da diyebiliriz) ekranı bir kenara bırakıp OLED ekrana geçme zamanı. Tabi böyle bir özellik yeni iPhone’un -satışlarında- patlama yapar mı bilemiyoruz fakat Apple bu yolu seçmez ve cihazını geliştirmezse, o zaman bir inovasyondan söz edemeyiz.”

Söylentiler Sadece Bir Varsayım

Sharp CEO’sunun açıklamaları bu yönde ancak herkesin emin olduğu bir konu var ki Sharp CEO’su bu çıkışı gerçekleştirdi diye iPhone 8 OLED ekranıyla gelecek değil. Fakat; Apple’ın Çin’deki üretim ortağı Foxconn, kısa bir süre önce Tai’nin CEO’su olduğu Sharp tarafından satın alınmıştı.