Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aralık ayı sonundan itibaren durumu olmayan vatandaşlar için ücretsiz internet uygulamasına başlanacağını duyurdu.

Çalışmalar Bir Yıl Önce Başladı

İlk çalışmalar yaklaşık olarak bir yıl kadar önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve BTK’nın başlattığı ücretsiz internet uygulaması, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun 11 Şubat 2016’da aldığı karar doğrultusunda hayata geçiriliyor.

Gelir Düzeyi Düşük Aileler Faydalanacak

Gelir durumu normalin altında olan yani düşük gelirli aileler için sağlanacak olan ücretsiz internet desteğinin, internetten uzak kalan ailelerin teknolojinin sağlamış olduğu kolaylıklara rahatça erişebilmesi ve günümüz teknolojisinden herkesin eşit şekilde yararlananabilmesi imkanlarını da ortaya çıkarması beklenenler arasında.

Çocukların Kötü Alışkanlıklardan Korunması Hedefleniyor

Bu destekle özellikle yoksul ailelerdeki çocukların “ruhsatsız” adı altında internet kafelerden korunarak kötü alışkanlıklardan da uzak tutulması amaçlananlar arasında.

Planlamanın detaylarında ise Aralık ayının sonundan itibaren hayata geçirilmesinin beklendiği ücretsiz internet desteğinden 250-300 bin kadar yoksul vatandaşın fayda edilmesi öngürülüyor.

Yaklaşık 40 Milyon TL’lik Bütçe Ayrıldı

Yardım programında yer alacak altyapı için ise yaklaşık 40 milyon TL’lik bir bütçenin ayrıldığı söyleniyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfalrı tarafından belirlenecek olan yoksul vatandaşlara sağlanacak olan güvenli internet uygulamasıyla birlikte aile koruma şifreli ve kotalı olarak sunulacak. Destekten fayda edilebilmesi için belirlenen en temel kriter ise bu aielelrin gelir düzeyleri.