Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olarak kabul edilen Amazon, artık Almanya sitesi üzerinden Türkçe dil desteği de sunmaya başladı.

Önceden Direkt Almanya Sitesine Gidiliyordu

E-ticaret siteleriyle fazla vakit geçirenler, amazon.com.tr bağlantısının direkt olarak şirketin Almanya için açılmış olan amazon.de adresine yönlendirildiği de bilirler.

Artık Almanya Sitesi Türkçe

Şimdi aynı işlemi yaptığınızda bu sefer yeni bir sürprizle karşı karşıya kalacaksınız. Amazon, amazon.de üzerinden artık Türkçe dil desteği de sunmaya başladı.

Özge Özcan’ın Etkisi Büyük

Elbette Amazon’un Türkiye ayağında geçtiğimiz Ekim ayından itibaren çalışma hayatına başlayan Özge Özcan’n da etkisi çok büyük.

Özcan’dan Sonra Türkiye Ayağı Hareketlendi

Amazon’da Türkiye Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmaya başlayan Özcan’ın şirkette çalışmaya başladıktan yaklaşık 1 ay kadar sonra bu gelişmelerin yaşanması da pek tesadüf değil gibi duruyor.

49 Euro ve Üzeri Kargolar Ücretsiz

Bunun dışında kargo konusunda da güzel gelişmeler olduğu haberleri geliyor. Amazon.de’nin müdürlüğünü yapan Ralf Kleber, 49 Euro yani şu an geçerli kur üzerinden bakarsak 180 TL civarında bir ücret ve üzerindeki alışverişlerde Türk müşteriler kargo ücreti ödemeyecekler. Bu durumlar ışığında bakıldığında ileride amazon.com.tr adresinin Almanya sitesine yönlenmeyeceği, direkt hizmet vereceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.