Microsoft, Windows 7 de dahil olmak üzere birçok eski işletim sistemi için daha öncelerden de almış olduğu bir kararı uygulamaya geçirmek üzere.

Donanım Üreticileri Windows 7 ve 8.1 Satamayacak

Microsoft, gerçekleştirmiş olduğu resmi açıklama ile birlikte Windows 7 Professional ve Windows 8.1 lisanslarını orjinal donanım üreticilerine artık satmayacağını duyurdu. Bu da demek oluyor ki bilgisayar üreticiler artık bilgisayarlarını yalnızca Windows 10 sürümleriyle satışa sunabilecekler.

Son Kullanıcılara Satışlar Durdu

Windows 7 Professional’ın satıldığı son tarihle günümüz arasından tam 2 sene geçti fakat Microsoft, bu senenin başında yaptığı bir değişiklikle satışını son kullanıcı sistemlerinde durdurdu.

Geçtiğimiz yıl yapılan açıklama ile Windows 7 Professional yüklü PC’lerin önü açık bırakılmış, OEM’lerin yani orijinal donanım üreticilerinin satışın durdurulmasından 1 sene önce uyarılacağı söylenmişti.

Kurumsal Lisans Anlaşmaları Bu Kararın Dışında Kalacak

Software Assurance ya da kurumsal lisans anlaşması ile PC’si bulunanlar, Windows 10 yüklü bilgisayarlarını isterlerse Windows 7’ye dönüştürebilecekler. Ayrıca Windows 7 Professional yüklü bilgisayarlar da bir anda ortadan kaldırılmayacak, OEM’ler ellerinde bulunan lisansları kullanmaya devam edebilecekler.