Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalaral Ebola virüsünün son 3 senelik dönem içerisinde mutasyona uğradığı sonucuna ulaşıldı.

Üç Yıl İçerisinde Büyük Mutasyon

Birçok can kaybının da sorumlusu olan ve dünyanın büyük bir bölümünde panik ve korkunun yaşanmasına neden olan Ebola virüsü, yapılan araştırmalara göre son birkaç senelik dönemde 2013-2016 yılları arasında tekrardan mutasyona uğradı.

Bilim İnsanları: Ebola Artık Daha Güçlü

Afrikanın doğu kesimlerinde ortaya çıkan ve kitlesel salgın sırasında mutasyona uğrayan bu virüs, Cell bünyesinde çalışan bilim insanlarının yapmış olduğu araştırmalara göre mutasyonun çok daha güçlü ve bulaşıcı hale geldiği söylenenler arasında.

Mutasyon İnsan Vücudunu Daha Kolay Etkiliyor

Ebolanın geçirmiş olduğu bu mutasyonlar, virüsün insan hücrelerini daha kolay bir şekilde etkileyebilmesini de mümkün kılıyor. Bu yüzden dolayı da Ebola’nın tedavi edilebilmesi şansını oldukça azalttı.

Can Kaybı Artabilir

Ebola, bu son dönemde 10 ülkede kendisini gösterirken, 28.616 kişi Ebola virüsünden etkilendi ve virüsün bulaştığı 11.310 kişi de hayatını kaybetti. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, Ebola’ya kesin bir tedavi bulunana kadar, Ebola’nın can almaya devam edeceğini gösteriyor.