Kuzey Kutup Dairesi üzerinde 1940’larda kullanılan Nazi İstasyonunda alıştırmalar yapılıyor. Rus ekip 500’den fazla değerli araç buldu.

Kan Donduran Nazi Projeleri

Nazilerin gizli projeleri, ortaya çıktıkça kan donduruyor. Naziler, İkinci Dünya Savaşı boyunca güçlerini arttıracak her türlü projeyi geliştirmeye çalışmışlardı. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kutbu’nun arktik çizgisinde Rusya tarafından bir hava istasyonu keşfedildi. Alexandra adasında yer alan istasyonun, birçok gizemin düğümü olduğu düşünülüyor.

Önceleri Sadece Yazılı Kaynaklar Biliniyordu

Evgeny Ermolov, bir grup araştırmacı ile adada keşiflerde bulunuyor. Yaptığı açıklamada, “Daha önce buranın varlığını sadece yazılı kaynaklardan biliyorduk, şimdi biz gerçek kanıtları inceliyoruz” dedi.

Bölge Hakkında Söylenenler Ürpertici

1944’te terk edilen ve yerle bir olan istasyonda, bir dizi gizli bilimsel çalışmanın da yapıldığı düşünülüyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında, adada yaşananlar hakkında birçok söylenti var. Buradaki bilim adamları, erzak azlığından dolayı adadaki kutup ayılarını yemeye zorlanmış. Bunun sonucunda da trişinoz hastalığına yakalanmışlar. Sonrasında ise ada terk edilmiş ve istasyonu yok etmişler.

Bulunan Nesne ve Semboller Rusyanın Elinde

Araştırmacılar, burada Nazilerin varlığına dair birçok nesne buldular. Svastika ve çeşitli semboller bunlardan bazıları. 1943’ten 1944’e dek çalıştığı düşünülen istasyonda 500’ü geçen tarihi nesne toplandı. Bunların tam olarak neler olduğu açıklanmadı, fakat istasyonun daha önce değerli nesneleri toplama işlevi gördüğü de söylentiler arasında. Şimdi bunların hepsi Rusya’nın elinde.

Gizemli Nesneler İddiası Yalanlandı

Adadaki ulusal parkın müdürü Yulia Petrova ise “Buradan toplananlar arasında bazı askeri ekipmanlar, hava ölçüm cihazları, kişisel eşyalar gibi şeyler var” diyerek, gizemli nesneler olduğu iddialarını yalanladı. Umarız bu istasyonla ilgili hikaye “Indiana Jones: Raiders of Lost Ark” filminde karşılaştığımız sahnelere benzemez.