Facebook, elinde olan tüm platformlarda Snapchat’i taklit etmeye devam ediyor. Bu sefer Facebook’un yeni duyurusu ise Messenger Day

Daha Önce 3 Milyar Dolar Teklif Edilmişti

Geçmişte Facebook, Snapchat’i satın almak için 3 milyar dolarlık teklifte bulunmuş ancak Snapchat ise bu teklifi reddetmişti. O reddetmenin sonrasında ise Facebook tüm mecralarda Snapchat’i bitirmek adına taklitlerini ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Daha Önce Instagram ve WhatsApp’e de Gelmişti

Facebook, satın almış olduğu platformlardan önce Instagram’da, hatta aynı şekilde Stories adında bu hikaye özelliğini aktif etti. Daha sonra 19 milyar dolara almış olduğu WhatsApp’a da bu özelliği ekledi. WhatsApp’da bu özellik “Durum” olarak geçiyor. Şimdi de günlük hikayeler paylaşma özelliği Messenger’a da gelmiş durumda. Messenger’da ise bu özellik “Messenger Day” olarak geçecek.

Snapchat ile Aynı Özelliklere Sahip

Messenger Day’in nasıl bir özellik olduğundan bahsetmeye gerek yok aslında. Ancak bunda farklı olan özelliklere değinelim. Snapchat Stories, Instagram Stories ve WhatsApp durumlar gibi Messenger Day’de de gününüzün nasıl geçtiğini paylaşabiliyorsunuz. Messenger Day’de bunlar Facebook arkadaşlarınızca görüntüleniyor. İsterseniz sadece Messenger’da olan kişilerle de paylaşabiliyorsunuz, isterseniz de herkesle. Paylaştığınız içerikler 24 saat sonra siliniyor.

Messenger’ın Son Sürümüyle Kullanılabiliyor

Messenger Day’i kullanmak çok kolay. Öncelikle Messenger’ın en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. Daha sonra Messenger’ı açın ve üst kısımda “My Day” ibaresini gördüğünüzde ona dokunun. Sonrasında kameranız açılacak ve fotoğraf / video çekebileceksiniz. Diğer hizmetlerde olduğu gibi bunda da özel efektler ve ekstra içerik ekleyebilirsiniz. Kiminle paylaşacağınızı da seçtikten sonra, arkadaşlarınız hikayenizi görüntülemeye hazır olacak.