Bugüne değin sosyal medyada pek fazla yer almadan yaşantısını devam ettiren Apple bu durumu değiştirme kararı almış gibi görünüyor. Kendi markasını taşıyan onaylı Twitter hesabını 2011 yılında açan ancak bugüne kadar logosunu dahi koymayan ya da herhangi bir mesaj paylaşmayan Apple, dün itibariyle hesabını aktif hale getirdi.

Daha Önce AppStore ve Apple Music Açılmıştı

Apple, daha önce AppStore ve Apple Music gibi alt markaları için de resmi hesapları yayına almıştı. Son dönemlerde de Twitter üzerinden müşteri hizmetleri desteği sunmaya da başlayan Apple, bunun için Apple Support hesabını yayına almıştı. Bu hesaplarla birlikte Apple’ın kendi hesaplarını da yayına alabileceği konuşulmuştu.

5 Yıldır Profil Resmi Bulunmamaktaydı

Apple twitter hesabını 2011 Eylülünde yayına aldığından beri yumurta profil resmiyle yani resimsiz olarak yayındaydı Twitter’da yer alan Apple’ın hesabında herhangi bir aktivite olmamaktaydı. Apple tarafından bugün gerçekleştirilen güncelleme ile birlikte profil resmine Apple logosunu ekledi ve hesabını “Verified Account” yani onaylı hesap olarak ayarlattı.

Hesap Onaylanınca Takipçi Sayısı Arttı

Takipçi sayısında büyük bir sıçrama da bununla beraber geldi. Şu an için Apple’ın takipçi sayısı 300 binleri bulmuş durumda. Basına yansımış olan bilgilere de bakarsak, 7 Eylülde düzenlenecek olan iPhone 7 etkinliğinde Twitter üzerinden canlı tweet etkinliği yapmak da Apple’ın planları arasında yer alıyor. En çok merak edilen konu ise 7 eylül günü Apple’ın ilk atacağı tweet ne olacak. Hatta bazı internet şirketleri tahmin yarışmaları açıp ödül bile dağıtacağını açıklamış durumda.