Sosyal medyanın en büyüklerinden olan Facebook, Microsoft’un satın aldığı kariyerini ilerletmek isteyenlerin de sosyal ağı olarak bilinen LinkedIn ile rekabete hazır olduğunun sinyallerini verdi.

Şirket Daha Önce Steam’e Rakip Olmuştu

Facebook tarafıdan geçen hafta duyurusu yapılan Game Room uygulaması ile birlikte Steam’e doğrudan rakip olan Facebook şimdi de Linkedin’e rakip olmayı kafasına koymuş görünüyor.

İş Sahipleri Asıl Hedef

Facebook tarafından yeni yapılan açıklama ile iş verenlerin iş ilanı verebileceği ve gelen başvuruları değerlendirebilecekleri yeni bir ortamı test etmeye başladığını duyurdu.

Facebook İş İlanlarından Gelen Paraya Gözünü Dikmiş Durumda

Facebook şu ani çin bu servisi testten çıkarıp tam olarak yayına alacak mı almayacak mı belli değil. Ancak LinkedIn’de çok sayıda profesyonelin bulunduğu ve Facebook yerine çoğu zaman Linkedin’i takip ettikleri de göz ardı edilemeyecek bir başka gerçek. Facebook’un ayrıca LinkedIn’deki iş ilanlarından elde edilen gelirleri görüp bu gelirleri de kendisine çekmeyi hedefledi konuşulanlar arasında.

Amaç Facebook’un Tüm Kitlelerce Kullanılması

LinkedIn, iş ilanı vermek isteyenlerden güzel ücretler alıyor veya abonelik ücretleri talep ediyor. Bu da LinkedIn için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Üstelik bu tür bir iş/eleman arama fonksiyonunun, iş hayatın başlamak üzere olan sayısız genci de Facebook’a çekmek veya Facebook’ta tutmak için yararlı olacağı düşünülüyor.