İnsanlığı Mars’ta kolonileşmesi adına önemli çalışmalarda bulunan NASA, Mars’ta oksijen üretmeyi deneyecek. Eğer deney başarılı bir şekilde gerçekleştirilirse insanların Mars’taki yaşam koşulları çok daha kolay bir şekilde geçmiş olacak.

NASA’dan Duyuru Geldi

Uzun yıllar boyu insanların Mars’ta nasıl yaşayabileceğine dair çalışmalar yapan ve uzay araçlarını da bu çalışmalara göndererek, Mars üzerindeki yaşam koşullarını araştıran Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi yani en çok bilinen adıyla NASA, Mars’ta insanların kolonileşmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürürken, ilginç bir deney yapacağını duyurdu.

Uzay Aracı 2020’de Gönderilecek

NASA’nın yapacağı Mars Oxygen ISRU isimli bu deneyde, Mars’ta oksijen üretilip üretilemeyeceği test edilecek. NASA’nın 2020 yılında Mars’a göndermeye planladığı bu uzay aracı bir çok araştırmanın da yoğun bir şekilde deneye odaklanılmasına da yardımcı olacak.

Yeni Uzay Aracı Yüksek Donanımlı Olacak

Mars’a MOXIE (Mars Oxygen ISRU) deneyi için gönderilecek uzay aracı bugüne kadar keşif amaçlı gönderilen uzay aracına göre çok daha yüksek donanımlara sahip olacak. Bu gelişmiş uzay aracı, Mars’taki atmosferde bulunan karbondioksit gazından oksijen üretmeye çalışacak. Aynı zamanda bu araç oksijen üretme çalışmaları dışında Mars’taki yaşam hakkında farklı araştırmalar da yapacak.