Google, Uygulama Boyutlarını Küçültecek

Herkesin malumu olan “yüksek boyutlu uygulamalar” şikayeti Google’ı harekete geçti. Bir süredir gündemde olan bu konu üzerine Google’da güncellemelerde düşük boyutlar olması için yeni bir proje üzerinde çalışmalarını başlatmış durumda.

Kullanıcı Yönelimli Bir Güncelleme

Android işletim sistemli telefonlar için paylaşılan oyun ve uygulamalarının boyutlarının aşırı büyük olması şikayet konusuydu. Google kullanıcılarına her noktada ulaşabilmek adına bu uygulamaların boyutlarını düşürecek yeni bir teknoloji geliştirmenin peşinde. Yeni teknoloji sayesinde hem güncelleme boyutları daha küçük olacak hem de güncellemeler hızlı bir şekilde mobil cihazlara aktarılabilecek. Bu güncellemeye dair bir güzel nokta ise internet tüketiminin daha az seviyeye inmesi olacak. Bu açıdan baktığımızda bu güncelleme “kullanıcı yönelimli” avantaj sağlayan bir güncelleme olacak.

BSDİFF Teknolojisi

BSDIFF isimli bir teknoloji ile uygulamalar avantajlı bir yapıya da sahip olacak. BSDIFF teknolojisi ile birlikte uygulama ve güncellemelerin mevcut boyutunun %50 oranında sıkıştırılacağı ve BSDIFF ile tam uyumlu uygulamalarda bu oranın %80 oranında olacağı söyleniyor. Bu sayede uygulamalar da boyut sorunu ortadan kalkmış olacak.

BSDIFF teknolojisine göre örneğin 100 MB bir güncellemenin, sadece 20 MB gibi bir bölümü güncelleme olarak sunulacak. APK Expansion uzantısına sahip olan dosyalarda da bir güncelleme yapan google, bu uzantıya sahip dosyalarda da %12 oranında bir sıkıştırma sağlamayı hedefliyor.