Samsung Galaxy Note 7’de Iris tarayıcısının geleceği konuşuluyordu. iPhone için de iris tarayıcısı çalışmaları devam ediyor. Iris tarayıcısının iPhone 8’ler ile gelebileceği konuşuluyor.

2018 Yılında Gelebilir

Iris tarayıcısı her ne kadar yeni bir teknoloji olmasa da akıllı telefon üreticilerinin rekabetlerinde bunu duyurmaları beklenen bir şey. Özellikle yenilikler konusunda rakibini geride bırakmak isteyen firmalar bazı zamanlarda bu tarz geliştirmeleri yeniymiş gibi duyurabiliyorlar. Söylentilere göre Apple şirketi ise Note 7’nin çıkışından yaklaşık 2 yıl sonra yani 2018 tarihinde iris tarayıcısını iPhone’lara getirecek.

Rekabet Touch ID ile Başlamıştı

Samsung Galaxy Note 7 için özellikler kesinleşmemiş olsa da dedikodulara göre iris tarayıcısı en önemli özellik olacak.

Apple daha önce iPhone’lara Touch ID getirmiş ve parmak izi okuyarak telefon kilidini açmaya imkan sağlamıştı. Akıllı telefon pazarında teknolojik rekabet bu yenilikle başlamıştı. Şimdi konuşulan bir diğer konu ise yeni bir rekabetin, iris tarayıcısı ile başlayacağı yönünde. Eğer Note 7 iris tarayıcısı ile gelirse, iris tarayıcı rekabetini başlatan Samsung firması olmuş olacak.

Komplo Teorileri De Beraberinde Geliyor

Yapılan bu yeniliklerin tamamen güvenlik konusuyla alaklı olduğunu da görmek gerekiyor. Gelen bu biyometrik özelliklerle birlikte komplo teorisi üretenler de yok değil. Kimilerine göre yapılan bu değişikliklerle parmak izi ve iris bilgilerimiz yabancı istihbarat ajanslarına satılıyor. Tabi bunlar sadece söylentilerden ibaret. Bakalım bu rekabet gelecekte önümüze neler çıkarak.