Restoran Otomasyon Sistemi

Günümüzde birçok restoran yazılımı bulunmakta. Fakat bazı yazılımların ya destek paketi olmadığı için ya da vaad edilen destek sağlanmadığı için restoran programı kullanan kişiler mağdur oluyor. Müşterilerinizi tanımak için ve saygınlık kazanmak için kullanımı kolay, göze hitap eden bir yazılıma ihtiyacınız vardır.

İşletmedeki İş Sürecini Sistemli Hale Getirir

Varsayalım ki siz iş yerinizde çalışan bir garsonsunuz. Restoranınıza bir müşteri geldi ve siparişlerini almak için yanına gittiniz. Müşteri siparişini aldınız fakat elinizde kağıt ve kalem var sizin sipariş aldığınızı kimse bilmiyor. Siz elinizdekini mutfağa gidip iletiyorsunuz.

Yaptığınız işlemler sadece kağıt üzerinde kalıyor. Oysa ki elinizde bir el terminali veya tablet olsa müşterinizin siparişlerini sisteme girdiğinizde otomatik olarak sistem üzerinden ilgili alanlara(mutfak,bar vs.) siparişleriniz gönderilir ve sizlerin ilgili alana(mutfak,bar vs.) gidip siparişleri tekrar tekrar söyleme gereksiniminiz ortadan kalkar. Ayrıca restoran işletmenizde gürültü kirliliği oluşmasını da engeller.

Restoran Otomasyon Sistemi Süreçleri Kısaltır

Birde paket sipariş sürecini ele alalım. Telefon başındasınız ve bir müşteri arıyor. Siz telefonu açtığınızda önünüzdeki not defterine öncelik olarak müşteri siparişini ve adresini alıyorsunuz ve aynı müşteri, sipariş için farklı bir günde veya aynı gün içerisinde tekrar aradığında siz yine müşteri bilgilerini almak zorundasınız. Bu da hem sizler için hem de müşteri için sıkıcı bir süreçtir.

Güçlü Müşteri İlişkileri

Oysa ki bir restoran otomasyon programı kullanıyor olsaydınız arayan müşteriyi bir defa sisteme kayıt ettiğinizde bir sonraki gelen aramada müşterinizin adres bilgilerini veya telefon bilgisini almanız gerekmediğinden direkt olarak siparişlerini alıp hızlı bir şekilde ilgili adrese kurye gönderebilirsiniz. Bu da size zaman kazandırır ve müşteri adına saygınlık kazandırır. Ayrıca müşteri her aradığında ekranda bilgileri gözükeceği için ismiyle hitap etmeniz durumunda müşteriyi kazanabilirsiniz.

Restoran Yönetiminin Uzaktan Gerçekleştirilmesi

Restoranınızda bulunamadığınız zamanlar olabilir. Önemli bir işiniz olabilir, ürün sağlayıcısı ile bir görüşmeniz olabilir. Bu gibi durumlarda restoranınızda bulunmayabilirsiniz. Ama her zaman kontrolün sizde olmasını istersiniz. Dışarıda olduğunuz anlarda dahi gelir, gider bilgilerine ulaşabilir ya da stok durumunun kontrolünü sağlayabilirsiniz. Bu sayede restoranınıza dair günlük işler hakkında rapor alabilir ya da stok durumunu kontrol edersiniz.