MediaTek’in operasyonlardan sorumlu başkanı Zhu Shangzu’nun yaptığı açıklama ile MediaTek Helio X30’un akıllı telefonlarda bulunan hangi özellikleri destekleyeceği ortaya çıktı.

10 NM Seviyede Üretim Gerçekleştirilecek

Qualcomm ile uzun süredir rekabet halinde olan MediaTek’in öne geçmek için son çözümü ise Helio X30 ise rakiplerine taş çıkartacak donanım desteklerine sahip. Shangzu, Helio X30’un büyük şirketlerin de ilk tercihi olacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

MediaTek şirketinin en önemli birimi olan işlemciler hakkında konuşan Shangzu, bu yıl çok önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Helio X30’un 10 nm işlem sürecine tabi tutulacağını belirtti. 10nm seviyesinde üretilen işlemcilerin, cihaz performansına katkıda bulunması ve bataryaların kullanım sürelerini iyileştirmesi de biliniyor.

Snapdragon 820’ye Tam 30 Bin Puan Fark Atmıştı

Daha önce açıklanan AnTuTu puanlarına göre Snapdragon 820’ye tam 30 bin puan fark atan Helio X30 dikkatleri üzerine çekmişti. Bir diğer önemli ayrıntı ise Heli X30 artık Mali’nin grafik işlemcisini kullanmayacak ve PowerVR grafik işlemcilerine yönelecek. Shangzu’ya göre PowerVR ile cihazların güç tüketimi konusunda da verimlilik elde edilecek ve performanslar üst seviyeye çıkartılacak.

10 Çekirdekli Bir Yapıya Sahip Olacak

Bir ufak not destekler hakkında. Helio X30 8 GB LPDDR4 RAM’e kadar destek sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Artemis ismine sahp olan 2.8 GHz hızında Cortex-A73 çekirdeklerin yanında ayrıca 4 adet 2.2GHz ve 4 adet 2GHz hızında çalışan A53 ve A35 çekirdekler de yer alacak. Yani toplam 10 çekirdekli bir işlemci olacak. Helio X30 gelecek yıllarda kullanılmaya başlanabilir.