BlackBerry’nin Android Telefonu: DTEK50

BlackBerry kullanıcıları tarafından uzun süredir beklenen Android telefonunu yani BlackBerry DTEK50 modelini resmen duyurdu. DTEK50, BlackBerry ve bazı otoritelerce dünyanın en güvenilir telefonu olarak kabul ediliyor.

Kod Adı Neon

Resmi kanallardan yayınlanan görüntüleriyle BlackBerry Neon resmen tanıtıldı. Kanada menşeli akıllı telefon üreticisinin Neon kod adına sahip telefonu ise “BlackBerry DTEK50” adıyla satışta.

Kişisel Verilerin Korunması İçin: FIPS 140-2 Şifrelemesi

Dünyanın en güvenli telefonu olarak lanse edilmesinin nedeni ise yazılım tarafında barındırdığı önemli güvenlik standartları. Kişisel verilerin güvence altına alınması için FIPS 140-2 şifreleme standardına sahip olan DTEK50’de BlackBerry Hub ve BlackBerry klavye varsayılan olarak yüklü gelecek.

Akıllı Cihazın Detayları

DTEK50, orta segmente hitap eden bir cihaz olarak sunulurken, 5.2″ Full HD ekran yer alıyor. İşletim sistemi ise Android 6.0 olarak belirtiliyor. En dikkat çekici detay ise alt ve üst kısımlarda yer alan çift hoparlör sistemi.

Sekiz Çekirdekli Olarak Geliyor

Cihaz, Snapdragon 617 işlemcisinin gücünden faydalanarak 8 çekirdekli geliyor. Ayrıca DTEK50, 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip.

Batarya Kapasitesi Üzebilir

Quick Charge 2.0 teknolojisine sahip cihazda hızlı şarj imkanı olsa da 2.610 mAh kapasiteli batarya bazı kullanıcıları üzebilir. Kamera tarafında da arka kamera 13 megapiksel olurken, ön kamera 8 megapiksel şeklinde olacak.

339 Euro Bandından Satışta

DTEK50, Avrupada 339 euro fiyatından satışa sunulacak. Cihazın 8 ağustosta tüm teknoloji marketlerinde yerini alması bekleniyor. Türkiyede satış fiyatı ise 1.200-1.500 TL civarında olabilir. Kullanıcılar ve bazı eleştirmelere göre satış fiyatının aşırı yüksek olması ve rakiplerinin aynı özelliklere sahip cihazları daha ucuza satması, BlackBerry DTEK50’nin işini zora sokabilir.