Henüz iPhone 7 beklenirken, iPhone’dan kötü bir haber Apple’dan geldi. Apple tarafından açıklanan üçüncü çeyrek verilerine göre, iPhone satışları düşüş yaşamaya devam ediyor.

%27’lik Bir Düşüş Gerçekleşti

Açıklanan verilerde ikinci çeyrekte tam 47,5 milyon adet iPhone satılırken, üçüncü çeyrekte bu satışlar 40,4 milyona düşüyor. iPhone satışları üçüncü çeyrek geçişinde %15’lik bir düşüş yaşamış durumda. Satışlarda yaşanan bu düşüş, Apple’ın satış sonrası karının da %27 düşüş yaşaması anlamına geliyor. Apple geçen senenin ikinci çeyreğine göre bu yılın ikinci çeyreğinde %16’lık bir düşüş yaşadı.

Düşüş Dünya Genelinde Yaşanıyor

iPhone satışlarında yaşanan bu düşüş sadece iPhone’a özel değil. Yani pek de şaşırılmaması gerekiyor. Önceki senelerde bildirilen tahminlerde zaten akıllı telefonlarda dünya genelinde bir yavaşlama bu yıl içerisinde beklenmekteydi. iPhone 7’nin Eylül ayında tanıtılacak olması da bir başkan etmen. Toplam gelirinin %60’ını iPhone’ların oluşturduğu Apple, Google ve Samsung’a göre bu düşüşlerden daha çok etkilenebilir.

Apple Gelir Beklentilerini Düşürüyor

Apple şu sıralar hizmetler bölümünde büyümeler yaşıyor. Özellikle hizmetler ve yazılım bölümünden de bir hayli kazanan Apple’ın diğer bir önemli gelir kaynağı ise Mac satışları.

Apple, henüz gelecek çeyrek hakkında bir görüş belirmese de söylentilere göre toplam gelirin, 50 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Geçen yılki beklentilerle karşılaştırıldığında, Apple’ın bu yıl beklentilerinde bir hayli düşüş gerçekleştiği de görülmekte.