Google’ın Deepmind isimli yapay zeka çalışması her geçen gün adından söz ettirmenin de bir yolunu buluyor.

Artık Kendi Kendine Öğrenebiliyor

Geçtiğimiz günlerde insanları birçok zeka oyununda yenmeyi başaran yapay zeka şimdi de kendi kendinin öğretmeni olmayı başardı. Deepmind hafızasına yüklenmiş olan bilgilerden yeni çıkarımlar elde etmeye ve kendi kendine öğrenmeye başladı.

DNC İsimli Veri Ağı Kullanılıyordu

Geçtiğimiz yıl Google, tüm şirketlerini Alphabeth adlı bir çatı şirket altında birleştirdiğini açıklamıştı. Deepmind, Alphabet yer alan tüm şirketlerin ortaklığı ile oluşturulan DNC isimli ortak bir veri ağını kullanıyordu.

Bilgiler İhtiyaç Duyulunca Aktifleştiriliyor

Başlarda bu veri tabanlarındaki yapay sinir ağlarındaki bilgi parçalarını tıpkı bir insan beyni gibi devreye alan Deepmind, artık bu bilgilerden öğrendiklerini bilgi düğümü şeklinde saklıyor. Saklanan yeni bilgiye başka bir zaman ihtiyaç duyulunca da bu kısımları aktifleştiriyor.

Londra Metrosunda Test Edildi

Deepmind kendini bu konuda şöyle kanıtladı: Londra metrosundaki bazı ana duraklar sisteme bildirildi, yapay zeka ise arada kalan rotaları ve durakları kendi başına. Milyonlarca ihtimal arasından doğru olan bilgiyi ortaya çıkarabiliyor, tıpkı insanları go oyununda yenmesi gibi ve bunu insanlar gibi tekrar kullanabiliyor olması yapay zeka araştırmalarında bir çığır açmış gibi görünüyor.