Arayan Numarayı Tanıma Sistemi, günümüzün en önemli ihtiyaçlarındadır. Restoran, su bayiler ve birçok iş kolunda arayan kişinin tanınıyor olması çok önemlidir.

Müşteri tanıma ve sipariş takip sistemi için geliştirilmiş cihaz sayesinde, telefonla hızlı sipariş için tercih edilen ürün haline gelmektedir.

Arayan Numarayı Tanıma Sistemi Birçok Sektörde Kullanılıyor

Restoran, Cafe, Pide Fırınları, Su ve Tüpçü Bayileri, Taksi Durakları, Market ,Büfeler ve paket servis yapan işletmelerde rahatlıkla kullanılabilir.

CID602, 2 tane telefon hattı için kullanılır.

Kolay Entegrasyon

Yazılım geliştirenler, firmalar için , kendi uygulama ve çözümlerine entegre olarak rahatlıkla çalışır. Gerekli kodlar ve dosyalar teknik uzmanlarımız tarafından sizlere gönderilir.

Çok fazla hattı olan kullanıcılar içim birden fazla cihaz aynı bilgisayarda çalışabiliyor. Bu şekilde çalışması için cihazların aynı model ve yeni nesil cihaz olması gerekmektedir. Örneğin 4 adet 4 hatlı cihaz bağlanarak 16 hat kapasitesi elde edilebilir. Aynı bilgisayara 4 veya 2 hatlı ve tek hatlı cihazlar birlikte kullanılabilir.

Kolay Kurulum

Cihazın kurulumu çok kolaydır; öncelikle size gönderdiğimiz sürücü driver’ını bilgisayara kuruyorsunuz ki kurulum bir setup halinde ileri diyerek rahatça kuruluyor. Daha sonra usb kablosu ile bilgisayarınızın usb portlarından birine takılır ve bilgisayar sistemi tarafından otomatik olarak tanınır. 2 hatlı cihaz bağlantısı için sabit telefonunuzun ana hat girişini cihazın 1.portuna, diğer yanındaki portuna ise telefonunuzdan gelen kabloyu takarak telefonunuzu sisteme entegre etmiş olursunuz.

Böylece size gelen çağrılarda arayan numara otomatik olarak bilgisayarınıza aktarılır. Uygun bir program ile birlikte kullanıldığında hattınıza gelen tüm çağrıları bilgisayarınıza kayıt edebilir veya mevcut kayıtlara kolayca ulaşabilirsiniz. Örneğin paket servis yazılımı kullanarak gelen aramaları kontrol edebilir ve müşterilerinizi tanıyarak siparişlerini kolayca alabilir, önceki kayıtlarına ve tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Aybit Market Üzerinden Satın Alabilirsiniz

Satın almak için : 0262 255 52 12

Ürün Modeli: GCallerID
Ürün Tanımı: Caller id sistemi
Bağlantı Şekli: Telefon ve USB kablo
USB desteği: USB 1.1 ve USB2.0
Güç: USB yuvasından sağlanır.
Akım sarfiyatı: En fazla 100mA
Çalışma Şartları: Sıcaklık: 0°C..50°C
İşletim sistemi: Windows 7,Windows 8, Windows 8.1 ,Windows 10 (Windows 32 bit ve 64 bir sürümlerinde çalışır)

Yüksek teknoloji

Arayan Numarayı Tanıma Sistemi, tek, çift veya dört hat kapasiteli modeller aynı bilgisayara bağlanabilir.

Hat girişleri, kendisine gelen çağrıyı bağımsız algılar.

Birden fazla hat bağlanmışsa aynı anda birden fazla hattınıza çağrı gelmesi durumunda, çağrıların tümü bilgisayara aktarılır. Bu özellik kullandığımız ileri teknoloji ile sağlanmaktadır.

Çift Hatlı Sistem Paket İçeriği:

Bilgisayarın ve POS Terminalinin USB portuna takılan ve yazılım desteğiyle gelen tüm çağrıları görmenizi sağlayan cihazdır. Tercihinize göre 2 veya 4 adet telefon hattını bağlayabilirsiniz.

Müşteriniz sizi aradığında Caller ID cihazı arayan numarayı programa aktarmakta ve bu sayede isim, ünvan, adres ve hatta daha önceki siparişler gibi detaylı bilgilerin tutulduğu müşteri kaydına ulaşılmaktadır. Caller ID cihazı, gelen çağrının telefon numarasını tesbit ederek bilgisayara iletir. Cafe, restoran yazılımınız, Caller ID cihazından gelen telefon numarasının kayıtlı olup olmadığını kontrol eder.

Eğer telefon numarası kayıtlı değil ise otomatik olarak yeni kayıt penceresi açacaktır. Numara kayıtlı ise otomatik olarak müşterinin bütün bilgilerinin yanında kayıtlı olan menüyüde getirecektir. Menü kısmında müşterinin isteklerini kolayca seçerek siparişini alabilirsiniz. Oluşturulan adisyon sipariş toplamı otomatik olarak hesaplanarak toplam kısmına yazılır. Açılan pencerede müşteri hakkında daha önceden alınmış notlar ve eğer veresiye siparişler varsa borcunu getirecektir. Açılan pencerede müşterinin isteklerine göre adisyon oluşturulduktan sonra onaylandığı anda yazıcıya adisyon bilgileri gönderilerek çıktı alınır. Bu hizmetin etkin olması için ilk aramalarda müşterilerin bir defaya mahsus kayıt edilmesi gerekmektedir.