Türkiyede Tüp ve Su Sektörü, türkiyede popülerliğini kaybetmeden ilerlemeye devam ediyor.

Türkiyede Tüp ve Su Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Adından da anlaşılacağı üzere Likit propan gaz olarak adlandırılan LPG, ham petrolün arıtılması ve parçalanması sırasında ya da doğal gaz yataklarından elde edilen ve basınç altında sıvılaştırılan bütan ve propan gazlarının karışımıdır. Renksiz, kokusuz, yanıcı ve parlayıcı özelliğe sahiptir. Özellikle ateşli aletlerle yaklaşmak tehlikelidir.

Tüp ve Su Sektörü Hakkında Bilgi

Basınç altında akışkan halde bulunan özel basınçlı kaplar içinde tutulmaktadır. Gaz halinde iken havada ağır halde bulunur.

Gaz kaçaklarının fark edilmesi ve bulunması amacıyla rafineri tarafından özel bileşiklerle kokulandırılmış ve basıncı ayarlanmıştır.

Türkiye’de ise halen kullanılan tüp Miks LPG %30 propan ve %70 bütan karışımı, ticari propansa, %95 ve üzeri saflıkta propan olarak kullanılmakta ve tüp satış firmaları tarafından satılmaktadır.

Tüp servisi özellikle doğalgazın ulaşamadığı veya doğalgazı evine bağlatmayanların kullandıkları kişilere yapılır. Fiyatı ise ham petrol ve döviz oranlarındaki değişmeye bağlı olacak şekilde değişkenlik gösterebilmektedir.

Su ise herhangi bir firmanın devletten satın aldığı dağ içerisindeki suyun gerekli işlemlerden geçirerek halka sunulması ile yapılmaktadır. Satışı marketler ya da sadece su satışı yapan firmalar tarafından ihtiyaç duyan kişilere yapılan servisleridir.

Genellikle su satan firmalar tüp de satmaktadırlar. Çünkü aynı anda müşteriler hem su hem de tüp siparişi verebilirler. Bundan dolayı kurulan şirketler de bu şekilde yapılabilmektedirler. Hem kar bakımından hem de maliyet açısından bunu yapılması daha uygun olacaktır.