Onion firması tarafından geliştirilen ve Kickstarter adlı bağış toplama sitesi üzerinden bağış toplamaya devam eden Omega2, dünyanın en küçük Linux sunuculu ve gömülü Wi-Fi teknolojisine sahip bilgisayarı ünvanına da sahip.

5 Dolardan Satışta

Omega2, Onion’ın geliştirdiği ve Raspberry PI’ın geleneğini devam ettirerek yoluna devam eden dünyanın en küçük bilgisayarı olma özelliğine sahip. Geçtiğimiz yıl üretilen Omega’nın devamı olarak karşımıza çıkan Omega2, boyut olarak Raspberry PI’ın yalnızca dörtte biri boyutunda. Kırılabilir ve genişletilebilir olmasının yanında ayrıca uygun fiyatıyla da dikkat çeken Omega2, tıpkı Raspberry PI Zero gibi 5 dolar’dan satışa sunulacak.

Neler Var Bu 5 Dolarlık Bilgisayarda?

Omega2 64 MB RAM ve 16 MB depolama alanına, 589 MHz işlemciye sahip. Eğer 4 dolar gibi mini bir ödeme daha gerçekleştirirseniz, bellek ve depolama alanları 2 kat fazla şekilde büyütülebiliyor.

Raspberry PI Zero’dan Farkı Tümleşik Wi-Fi

Rasp PI Zero’da 1 GHz işlemci ve 512 MB RAM yer almaktaydı. Yani aslında işlem kapasitesi, PI tarafında daha fazla olsa da Omega2 Zero’ya göre daha özel bazı özelliğe sahip. Örneğin tümleşik Wi-Fi. Zero bunun için özel olarak bir modüle ihtiyaç duymakta. Pi Zero ayrıca masaüstüyle kurulum sağlanması amacıyla HDMI port çıkışına da sahip. Omega2 ise Onion Cloud isimli bir bulut tabanına sahip ve herhangi bir bilgisayarda bulunan tarayıcı üzerinden bu bulut kontrol edilebiliyor. Yine en güzel artılarından birisi de yazılım ve donanım etkileşimlerini düzenlemek için API desteği de sunmakta.

Bir Kickstarter projesi olarak beliren Omega2, hedefinin 20 katından daha fazla bağış toplamış durumda. Bağış aktivite süresinin bitimine 7 gün kala projeye dahil olmak isteyenler Kickstarter sayfasında ürün detaylarına ulaşabilirler.