Son yıllarda sanal gerçeklik alanında atılımlar ve yatılımlarla dikkatleri üzerine çekenmeyi başarı New York Times bu alanda bir şirket satın alarak dikkatleri daha da üzerine çekti. New York Times, Brooklyn, New York merkezli sanal gerçekleik ajansı Fake Love’ı satın alıyor.

Alanında Uzman Şirket

Bu alanda elli çalışanla yola devam eden Fake Love özellikle sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik alanlarında uzmanlaşmış bir şirket. Fake love şirketi tüm enerjisini bu konular üzerine harcayan bir şirket. Bugüne kadar Google, Universal, Intel ve Youtube gibi bir çok popüler şirketle çalışmalar da gerçekleştiren şirket bundan böyle çalışmalarına NY Times altında devam edecek. Şirket yapmış olduğu açıklama ile birlikte teknoloji ve deneyimiyle NY Times’a destek olacağını da belirtirken, kendi içerisinde bağımsız bir şekilde çalışmalarını gerçekleştireceğini söylemiş.

Daha Önce 1 Milyon Cardboard Dağıtılmıştı

2015 Kasımında sanal gerçeklik uygulamasının tanıtımını yapan NY Times, abonelerine tam 1 milyon Google CardBoard dağıtımı gerçekleştirmişti. Bunun ardından da geçtiğimiz Nisan ayında da yeni bir VR film yayınlayacağını ve 300 bin cardboard dağıtımı daha gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bu bilgilerin dışında NY Times, Fake Love’ı ne kadar bir ücretle satın aldı henüz bilinmeyen ancak merak edilen konular arasında yer alıyor.