Akıllı telefon pazarı için işlemci üretmekten vazgeçen Intel şimdi de giyilebilir teknoloji alanından çekilme kararı aldı.

Bilgisayar Alanında Lider Intel

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan ABD’li işlemci üreticisi olan Intel günümüzde hala bilgisayar sektöründeki lider işlemci üreticilerinden birisi olarak belirtiliyor. Ancak şirket alanında lider olmasına rağmen yeni alanları kaçırmakta.

Intel Mobil Pazarı da Kaçırdı

Akıllı telefon pazarına giriş fırsatını kaçırarak, mobil işlemci üretimine başlayan ancak bir türlü bu pazarda da doğru iş ortakları bulamayarak tutunmayı başaramayan Intel, şimdi de giyilebilir teknolojiler için işlemci üretiminden vazgeçti. Bazı kaynaklara göre Intel’in bu alanlardan çekilmesinin ardından şirket çapında küçülmenin de olası olduğu konuşuluyor.

Çekilmeler Intel’in Sonunu Getirebilir

Intel maddi olarak şu anda bilgisayar sektöründen mutlu ancak mobilin hızla bilgisayar sektörünün önüne geçmesi ve giyilebilir teknolojilerin geleceğin teknolojisi olarak adlandırılması teknolojinin gittiği noktada Intel’in şu anki durumuyla yeterli bir şirket olmayacağını gösteriyor. Ancak Intel’in mevcut pazarlardan çekilmesi şirketin şimdilik bu alanlarda bir duraklama sürecine girdiğini ve daha farklı geliştirmelerle tekrar bu pazarlara adım atacağını simgeliyor olabilir.