Instagram, kullanıcılar tarafından paylaşılmış olan videoları kategorilendirecek şekilde çok önemli sayılabilecek yeni bir yapı üzerinde çalışıyor. Şirket tarafından yapılmış olan açıklamaya göre videolu paylaşımlar artık belli kanallar altında kullanıcılara gösterilecek.

Kanallar Yeniliği Sağ Üst Kısımda

Instagram’ın yapmış olduğu bu yeni çalışma şu an için sadece çok sınırlı sayılabilecek bir kullanıcı kitlesince görülebilmekte. Kullanıcılar “Keşfet” bölümüne giriş yaptıkları anda ilgilerini çekebilecek olan fotoğrafları ve videoları da görmekteler. Üzerinde çalışma gerçekleştirilen bu yeni özellik ile ekranın sağ üst kısmına “Kanallar” bölümünü getiriliyor.

Videolar Artık Kategorize Halde

Kullanıcılar bu bölüme tıkladıkları zaman “Kediler”, “Kutlamalar”, “Çikolata” gibi farklı kategorilere ve alt kategorilere ayrılmış şekilde kanalları görmekteler. İlgili kanallardan herhangi birisine giriş yaptıkları anda o kanalla ilgili farklı kullanıcılar tarafından çekilmiş olan videoları görmekteler.

Şirketten Herhangi Bir Açıklama Yapılmadı

Instagram, geçtiğimiz günlerde kullanıcılar tarafından düzenlenen fotoğrafları “taslak” olarak kaydedebilmelerine imkan tanıyan yeni bir özelliği de test etme çalışmalarına başlamıştı. Videoların kanallara ayrılması yani kategorize edilmesi fikri ise Instagram’ın içeriğini daha çok tükettirmeye yönelik bir hamlesi olarak da düşünülebilir. Geliştirme hakkında şu an için herhangi bir açıklamada bulunmayan Instagram’ın bu özelliği ne zaman devereye alacağı da bilinmiyor.