Avrupa Uzay Ajansı (ESA) yakınlarda Dünya’ya oldukça benzeyen bir gezegen keşfettiklerini açıkladılar.

Exoplanet Düzeyinde Bir Gezegen

Avrupa Uzay Ajansı’nın yaptığı açıklama çok konuşulacak türden. Güneş Sistemi’nin hemen dışında yer alan ve Güneş Sistemi’ne en yakın yıldız olan Proxima Centauri’nin yörüngesinde bulunan exoplanet düzeyinde bir gezegen keşfettiklerini açıkladılar.

Yaşanabilir Gezegen

Gezegenin özel olduğuna dair en önemli detay ise, Proxima Centauri gezegenine belirli bir uzaklık mesafesinde yer alması. Bu uzaklık sayesinde exoplanet ne aşırı düzeyde soğuk oluyor ne de aşırı düzeyde sıcak oluyor. Bu sayede bilim insanlarınca habitable zone yani yaşanılması mümkün olan bölge olarak da adlandırılıyor. Bu özelliği sayesinde exoplanet’te yaşam bulunabilmesi için önemli bir kriter de gerçekleştirilmiş oluyor.

Yaklaşık 4.5 Işık Yılı Uzaklıkta

Kepler tarafından keşfedilen bu yeni gezegen, dünyamızdan yaklaşık 4.35 ışık yılı uzaklıkta yer alıyor. Bu mesafenin Dünyamıza pek de yakın olduğu söylenemez fakat bundan önceki exoplanetlerin 1000 ışık yılı uzakta yer aldığını da göz önüne alırsak 4 ışık yılı diğerlerine göre daha yakın sayılabilir.

Exoplanet hakkında bilgi toplama işlemlerine devam eden bilim insanları, Ağustos ayının başında buldukları bilgileri paylaşacaklarını açıkladılar.