Google onlarca farklı alan üzerinde proje geliştiren bir dev. Bu projelerden birisi de işletim sistemi projesi. Ancak Google’ın ilginç detaylar içeren yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı haberleri en çok konuşulan konular arasına girmeyi başardı bile.

Önceden Linux Kullanılıyordu

Google tarafından bugüne kadar geliştirilen işletim sistemlerinin değişmeyen bir ortak yönü vardı. O da bütün sistemlerde Linux kernel’ının kullanılması. Android Police tarafından sosyal kodlama sitesi Github üzerinde yapılan araştırmaya göre, Google’ın yeni işletim sisteminde Linux Kernel’ı yer almayacak. Bu Google açısından önemli bir ilk.

Yeni Kernel Yeni Sistem

Google’ın, Fucshsia ismini verdiği yeni işletim sisteminin çekirdeğini Magenta Kernel’ı oluşturuyor. Bu çekirdeğin Linux Kernel’dan en büyük farkı ise gömülü sistemlerde performansının daha yüksek olması ve ölçeklendirilebilirlik açısından verimli olması. Google, Magenta Kernel ile geliştirdiği yeni sistemini otomobiller, akıllı telefonlar, IoT cihazlar için yapacağı entegrasyonlarda daha performanslı bir sonuç almayı planlıyor.

Google’dan Açıklama Yok

Hem mobil cihazlar hem de masaüstü bilgisayarlar tam performans veren bir işletim sistemi hayaliyle birlikte bugün birçok kullanıcının ve teknoloji şirketinin de hayali. Google’ın da uzun vadede Fuchsia’yı hem Android hem de Chrome OS ile değiştirerek tek işletim sistemine geçeceği de iddialar arasında yer alıyor. Google şu an için bir açıklama yapmış değil.