Google tarafından duyurusu dün gerçekleştirilen “Güvenilir Kişiler” uygulaması ile artık sevdiğiniz kişilerle doğrudan paylaşım yapabileceksiniz.

Güvendiğiniz Kişilerle Konum Paylaşımı İmkanı

Google, kullanıcıların konumlarını güvendiği kişilerle paylaşılmasına imkan tanıyan yeni uygulaması “Güvenilir Kişiler”‘in duyurusunu gerçekleştirdi. Bu uygulamayla birlikte artık en yakın arkadaşlarınızı ya da aile üyelerinizi ekleyebilirsiniz. Dilediğiniz zaman konumunuzu takip etmelerine bile izin verebilirsiniz.

Uygulama Basit Temellere Dayalı

Uygulamanın çalışma mantığı ise şöyle. Uygulamayı kullanan güvenilir olarak kayıtlı kişilerden herhangi bir tanesi sizden bulunduğunuz konumun yerini istediğinde eğer bu isteğe yanıt vermezseniz konumunuz otomatik olarak güvendiğiniz kişiye bildirilecek.

Ya da bu isteği reddederek güvende olduğunuzu da belirtebileceksiniz. Ayrıca Google’ın konum geçmişinize bağlanması nedeniyle de bu durumun gerçekleşmesi için telefonunuzun açık olmasına da gerek duyulmuyor. Bu durumların dışında güvenilir kişiler listenizdeki herhangi bir arkadaşınıza ping gönderebilirsiniz. Eğer karşı taraf bu ping isteğini onaylar ise bu lişi telefonunuzdaki pil düzeyini ve hangi saatlerde aktif olduğunuzu da görebilecek.

Kış Saati Sorunu Yaşayanlar İçin Birebir

Bu uygulamanın, özellikle Kış Saati uygulamasının kalkmasından itibaren sabahları hala ‘geceyi’ yaşadıkları gerekçesiyle şikayette bulunan kişiler için faydalı olabileceği düşünülüyor. Güvenilir Kişiler, Android 4.1 ve üzerindeki cihazları destekliyor.