Haziran ayında 100 milyon kullanıcıya ulaştığını belirten Spotify’ın yenilikleri hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Release Radar yani yeni müzikler radarını devreye alan Spotify, şimdi de çocuklara özel olarak bir kategori yayına aldı ve bu kategoride yenilikler gerçekleştirdi. Instagram’ın çocuklara ne derece önem verdiği de ortaya çıktı.

Var Olan Kategori Güncellendi

Aslında Spotify’da çocuklara hitap eden “Kids” kategorisi zaten bulunmaktaydı. Yapılan yeniliklerle bu kategorinin de adı “Kids and Family” yani “Çocuklar ve Aile” olarak değiştirildi. Ve bu değişimle birlikte içerikte de ciddi geliştirmeler yapıldı. Özellikle 0-3 yaş arası çocuklara odaklandığını belirten Spotify yetkilileri, çocukların erken aşama beyin ve dil gelişimini destekleyici içerikler sunmakta.

İçerikler Belirli Şekillerde Ayrılmış

Bu kategoride bulunan içerikler uyku zamanı, günlük aktiviteler gibi farklı bölümlendirilmiş alanlara ayrılmakta ve ebeveynlerin çocuklarıyla iletişimini de arttırıyor. Belli hareketlerin birlikte gerçekleştirilmesini öneren bazı seslendirmeler de yine bu kategoride yer almakta. İçerik konusuna çok fazla önem veren Spotify şarkı aralarındaki bu seslendirmeler için de yine ünlü isimlerle anlaşmalar yapmaktan kaçınmamış. Bu destekleyici içerikler maalesef şu an için sadece İngilizce ve İspanyolca olarak yer almaktalar. Diğer yandan da çocukların gelişimini destekleyen bu içeriklerin üretimi esnasında konuya dair ilgili araştırmalardan da fayda edilmiş durumda.

Apple Music de Bu Alanda Yer Alıyor

Spotify’ın rakibi olan Apple Music de bu alana dair “Frozen Radio” ve “Lullabies” gibi bölümlerle ebeveynleri yakalamaya çalıştığını da hatırlatalım. Kimin daha iyi içerikler sunduğuna sanıyoruz ki çocuklar karar verecek gibi görünüyor. Spotify’ın yeni kanalına sing kategorisi altından giriş yapabilirsiniz.