Son zamanlarda adını bir hayli fazla duyduğumuz Tümosan’dan bir önemli başarı haberi daha geldi.

Motor üretiminde 40 yıldan fazka bir süredir kendisini gösteren ve bünyesinde Türk mühendislerden oluşturduğu ekip ile başarılı işler yapan TÜMOSAN bir hafta kadar önce tamamen yerli ilk dizel motorumuzu ürettiğini duyurmuştu.

KAP’a Bildirim Yapıldı

Şimdi ise şirket, 8 vitesli şanzıman ürettiğini, Kamu Aydınlatma Platformu(KAP) üzerinden açıkladı. Konya Fabrikası’nda tamamlanan tranmisyonların; test, validasyon ve kalibrasyon süreçlerine devam edilen 8 ileri bir geri vitesli senkromeçli mekanik ve senkromeçli otomatik transmisyonlarının geliştirilmesinde yurtdışından destek alınmadığını belirten Tümosan, böylelikle yerli dizel motorun ardından bir önemli başarıya daha imza atmış oldu.

1250 NM Motor Kapasitesi

Çalışmalarını Tübitak desteği ile yürüten Tümosan, DURA 1300 adı verilen yerli şanzımanın özellikleri hakkında şu açıklamayı paylaşmış:

“Proje ile TÜMOSAN, motor ailesine en uygun vites aralıkları ve oranlarını sunan ve bu sayede hem yüksek çekiş hem de verimi bir arada sağlayan DURA transmisyon ailesinin ilk iki üyesi, 8 ileri 1 geri vitese sahip ve azami 300 HP gücü ve 1250 Nm motor kapasitesinde kullanılabilecek DURA 1300’ün tüm versiyonlarının geliştirilmesi tamamdı. Prototipler üretilip, fonksiyon, doğrulama ve dayanım testleri aşamasına geçildi”.