Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay İstasyonu yani bildiğimiz adıyla NASA bazı uzay görevlerinin gerçekleştirilmesi kapsamında asistan arayışlarınca bulunacak. Nasanın yeni görevlerinde kimler yer alabilecek haberimizin detayında yer alıyor.

NASA, uzunca bir süredir, uzayda asteroit yakalama amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyordu bu bilim dünyasınca da yakından takip ediliyordu. NASA’nın yörüngeleri çoğunlukla Mars ile Jüpiter arasında kalmış olan gök cisimlerini yakalamaya yönelik araştırmalarında ise bariz bir eleman açığından da söz ediliyordu.

Uzayda Yer Alan Mini Gezegenlerin Keşfi Sağlanacak

Nasa tüm bu durumlara bakarak, uzayda bulunan mini gezegenlerin keşfedilmesiyle amacıyla gerçekleştireceği görevlerde değerlendirmek üzere yeni asistanlar aradığını açıkladı.

Yardımlar Sadece Havacılık Şirketlerinden Alınacak

NASA, var olan eleman açığını kapatmak amacıyla sadece havacılık şirketlerinden yardım almayı tercih edeceğini ifade etti. Fakat ajans, ARM-UP ve BAA yani Asteroid Redirect Mission Umbrella ve Agency Announcement projelerini de baz alarak farklı alanlarda da çalışmalar gerçekleştirebileceğinin sinyallerini verdi. Bu sayede NASA böylece asistan değerlendirme işlemlerini daha geniş bir yelpaze üzerinden gerçekleştirmiş olacak.

NASA’nın Görev Tanımı Neler İçerecek?

NASA’nın uzayda asteroit yakalama amacıyla gerçekleştireceği görev iki aşamadan oluşacak. İlk olarak uzayda asteroit sürünlenmelerine dair detaylı araştırmalar yapıp bilgi toplamak amacıyla bir insansız araç gönderilecek. Bu, ajansın 2021 yılında robotik adına gerçekleştireceği lansman tanımının da bir aşamasını oluşturacak.

2028 olarak planlanmış olan ikinci aşamada ise NASA asteroit örneklerini toplamak amacıyla Orion uzay aracını içerisinde bulunan ekiple birlikte birlikte uzaya gönderecek.

1.5 Milyar Dolarlık Bütçeye Sahip

NASA, Eylül 2016’dan itibaren personel alımı başvurularının başlayacağını açıkladı. NASA, önümüzdeki 3 ile 5 yıl arasında bir süreci kapsayacak şekilde teknik uzmanlık, soruşturma ekibi gibi alanlarda üye başvurularını değerlendirecek.

NASA tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmamış olmasına rağmen, Asteroit görevi için yaklaık 1.5 milyar dolar arasında bir harcama gerçekleştirilmesi de beklentiler arasında yer alıyor.