XBox’ta bulunan Early Access yani erken erişim özelliği şimdi de Windows 10 ile birlikte PC platformuna getiriliyor.

Oyunlar Genellikle Indie Kategorisinde

Steam’in en önemli ve oyuncuları fazlasıyla memnun eden özelliği erken erişim özelliği. Bir süredir bu özellik XBox için de geçerli durumda. Pek çok konsol oyunu, oyuncular tarafından erken erişim sayesinde denenebilmekte. Genellikle “indie” kategorisinde yer alan bu oyunlar tam olarak hazır durumda değiller. Ancak hem oyuncular oyuna fikir sahibi oluyorlar hem de oyunun geliştirici firması geri dönüşler sayesinde oyunu daha stabil hale getirip daha başarılı bir oyunu piyasaya sunuyorlar.

Artık XBox ve Windows Birlikte Güncelleme Alacak

Yani kısacası erken erişim sistemi hem oyun geliştirici şirketin işlerini kolaylaştırıyor hem de oyuncuların daha sonra bu hatalarla karşılaşma riski de ortadan kalkmış oluyor. Şimdilik bu özellik Windows 10 sistemli PC’ler için de yayınlanacak.

Son zamanlarda gerçekleştirdiği hamleler ile birlikte Xbox ve Windows 10’u iyice birbiriyle bütünleştiren Microsoft, XBox erken erişim hizmetinin de Windows 10’a sunulacağını resmi sayfasından tanıtarak XBox ve Windows birlikteliğini bir üst seviyeye taşıdı.

Şu An İçin Everspace Bu Kategoride

Çıkışı merakla beklenen pek çok oyuna erken erişim sisteminin getirilmesi durumunda oyundan çıkış dahi yapmadan ilgili oyunun içerisinden yeniliklere göz atabileceksiniz. Şu an için sadece Rockfish Games tarafından çıkarılmış olan Everspace adlı oyun Windows 10 tarafında erken erişime sunulmuş durumda. Ancak kısa bir sürede erken erişim sistemi içerisinde birden fazla oyun da yer alacağa benziyor.