Enerji ve Tabii kaynaklar bakanlığına bağlı bir yetkili güçlü siber saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Elektrik Kesintilerini Sorumlusu Hackerlar Mı?

Kısa bir süre önce yani yılbaşı haftasında yaşanan elektrik kesintileri herkesin malumu. Bu kesintinin ardından Enerji ve Tabii kaynaklar bakanlığı elektrik kesintilerinin sabotaj olabileceğine dair çalışmalar yaptığı da kamuoyunca biliniyordu. Çok geçmeden yine Enerji Bakanlığından bu sefer daha farklı bir konuya dair açıklama geldi.

15 Temmuz Sonrası Saldırılar Devam Etti

Hürriyet’te yayınlanan habere göre Enerji ve Tabii kaynaklar Bakalığından üst düzey bir yetkilinin gerçekleştirdiği açıklamada, bakanlığın yoğun bir siber saldırı altında olduğu ortaya çıktı. Yetkili siber saldırıların özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra başladığını ve düzenli bir şekilde devam ettiğini de dile getirdi.

Büyük Bir Sabotaj Hazırlığının Göstergesi

Ayrıca bakanlık konuyla ilgili “Saldırılar genel olarak, internet sitelerini ele geçirerek, sızmalar sağlama yönünde. Özellikle elektrik üretim ve iletim hatlarımızı kontrol eden sistemlere yönelik çok sayıda sızma girişimi tespit edildi ve engellendi. Sızma girişimleri, Türkiye’nin ulusal elektrik şebekesinde büyük bir sabotaj hazırlığının da göstergesi” dedi.

Ayrıca yetkili, Hürriyet’in belirttiğine göre yılbaşı gecesi de bir saldırı istihbaratı alındığını ve tüm birimlerin koordineli bir şekilde tüm tedbirleri aldığını aktardı.