Snapchat, ilk donanım ürününün tanıtımını gerçekleştirerek herkesi şaşırttı. Spectacles adını verdiği, kısa video çekebilen bağlantılı gözlüklerinin duyurusunu gerçekleştiren şirket eş zamanlı olarak adını da Snap Inc. olarak değiştirdi.

Fiyatı 130 Dolar Olacak

Şirket tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre ilk gözlükler sonhabar aylarında sadece ABD’de kullanılmak üzeree piyasa çıkacak ve 130 dolar bandı üzerinden satışa sunulacak. İnsan gözünün görüş açısına yakın olarak 115 derecelik bir kamera taşıyan Spectacles, 10 saniye uzunluğunda videolar çekebilme imkanına sahip. Tüm komutlar için gözlüğün üzerinde sadece bir buton yer alıyor.

Üç Renk Seçeneği İle Gelecek

Tek tür olarak üretimi gerçekleştirilen güneş gözlükleri siyah, mercan kırmızısı ve deniz mavisi olmak üzere üç çerçeve rengiyle ve içindeyken gözlüğü şarj eden kutuyla birlikte gelecek. Gözlüğün kayıt işlemleri için kullanımı ise oldukça basit. Sol ve sağ üstteki butona bir kere basınca kayıt işlemi başlarken durdurma işlemleri için de aynı adımlar gerçekleşiyor.

Videolar 10 Saniye Olacak

Eğer bir durdurma yapılmazsa video 10 saniye kadar olacağı için otomatik duruyor. Yapılmış olan kayıtlar iOS cihazlardaki Snapchat uygulamalarına otomatik olarak aktarılacak ve büyük ihtimalle kırpılarak paylaşıma hazır hale getirilecek. Android cihazlara veya iOS için ise daha yüksek çözünürlüklü aktarımlar WiFi ile gerçekleştirilebilecek

Snap Inc. kurucusu Evan Spiegel, üretimin mini partiler halinde başlayacağını, kısa ve orta vadede ise ciddi gelir yaratmasını beklemediklerini belirtti. Dergide Spiegel’in Spectacles’a dönüştürülmüş Karl Lagerfeld marka bir güneş gözlüğü taktığı ise dikkatleri çekiyor.