LG tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, şirket en büyük kan kaybını akıllı telefon sektöründe yaşamış görünüyor.

Son Çeyrekte Can Sıkıcı Kayıplar Yaşandı

Güney Kore merkezli bilişim devi, her ne kadar ürettiği telefonlardan dolayı övgüler alsa da akıllı telefon departmanı için, yılın son dönemi en kötü dönemi temsil ediyordu. LG, mobil cihazlarda pazarda olmasa konusunda ısrarcı olsa da 2016 yılında özellikle de son çeyrekteki veriler, şirketin en başarısız bölümünün akıllı telefon departmanı olduğunu gösteriyor. LG’nin yılın son çeyrek raporları açıklandığında, ciddi bir gelir kaybına uğradığı ortaya çıktı. Burdaki en önemli faktör, akıllı telefon pazarı.

Volt Projesinde 12 Milyon Dolar Kayıp Yaşandı

LG, sadece akıllı telefon dünyasında değil; elektrikli-otonom araç sektöründe de güç kaybediyor. LG, Chevrolet ile ortak geliştirdiği Volt projesinden 12 milyon dolar zarar etti. LG, 2016’da firmanın 14.1 milyon adet cihaz sattığını açıkladı. Bu arada, V20’nin güçlü satışlarına karşın, şirket “az da olsa” zarar etmeye(son dönemde) devam ediyor.

Yıllık Net Kar 109 Milyon Dolar

Son dönemi geriye bırakırsak, LG’nin 2016 yılında için 109.31 milyon dolarlık net kar elde ettiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle G6’nın, sektörde büyük bir patlamaya neden olacağını tahmin edebiliyoruz. Şubat ayında düzenlenecek MWC(Mobile World Congress), LG’nin yeni dönemini gözler önüne serecek. Ancak G6, yeterince satış yapamazsa, firmanın gelir kaybetmesi kaçınılmaz.