Instagram uygulamasını farklı platformlarda da koşturmaya devam eden Facebook, servisin Windows 10 PC ve tabletleri için de geliştirmiş olduğu uygulamasını kullanıma sunduğunu açıkladı.

İlk Olarak Win 10 Mobile’a Gelmişti

İlk olarak Nisan ayında Windows 10 Mobile sistemleri için kullanıma sunulan Instagram uygulaması, Microsoft’un akıllı telefonları ile sınırlı kalmıştı.

Windows 10 Tablet ve PC’lere de Gelecek

Şimdi ise yeni Instagram uygulaması ile birlikte Instagram servisini Windows 10 PC ve tabletlerde kullanmak da mümkün hale gelebilecek. Windows kullanıcıları bu haber karşısında sevineceğe benzerken, henüz daha iPad için özel olarak geliştirilmiş bir Instagram uygulamasının olmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Instagram Deneyimi PC Ortamına Taşınıyor

Tahmin edebileceğiniz üzere neredeyse Instagram’a ait tüm özellikleri uygulama içerisinde kullanabilmek mümkün. Instagram Hikayeler, Direct ve Keşfet bölümleri Windows 10 için PC ve tablet uygulamalarında kullanılabilir durumdalar.

Fotoğraf ve Video Yüklenebiliyor

Ayrıca yine bu uygulamayı kullanarak fotoğraf ve videoların yüklenmesi işlemini yapabilme şansına da sahibiz. Yine bu uygulama üzerinden diğer sosyal medya hesapları üzerinde de paylaşım yapabilmek mümkün. Direkt olarak Windows Store üzerinde sunulan bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.