Twitter’ın talipleri birer birer azalmaya devam ediyor. Google ve Disney’in ardından şimdi de Salesforce yarıştan çekildiğini duyurdu. Şu an için Twitter’ın tek alıcısı konumunda yer alan tek şirket; Facebook

Twitter Teknoloji Devlerinin Radarında

Twitter’ın zor durumlar geçirdiği ve teknoloji devlerinin radarına takıldığı zaten bilinen bir şeydi. Twitter, yakın bir zaman içerisinde bu teknoloji devlerinden birinin olabilir.

CEO Değişimi Bir Türlü Yaramadı

CEO değişiminin yaşanmasının ardından bir türlü yükselişe geçemeyen Twitter konusunda satışa çıktığı haberleri bile bir anda sektörde bomba etkisi yaratmıştı. Ancak daha sonrasında satın almak isteyen firmaların da adı çıkınca sektörde şaşkınlık iki katına çıkmıştı. Google ve Salesforce bu şirketlerin en önemlilerindendi. İki şirketin de Twitter için ciddi rakamları gözden çıkardığı da söylenenler arasındaydı.

Disney, Google ve Facebook

Daha sonrasında ise yarışa Disney’in de katıldığı belirtilmişti. Bu haberlerden kısa bir süre sonra Disney, sonra da Google, Twitter’ı satın alma anlamında giriştikleri yarıştan çekildiklerini açıkladılar. Bu durumun ardından ise Twitter’a sürpriz bir şekilde Facebook talip oldu.

Marc Beniof: Twitter Aradığımız Şey Değil

Daha önceden Twitter’ı satın alma yarışında Facebook ve Salesforce’un kapıştığını söylemiştik ancak; meydan tam anlamıyla Facebook’a kalmış olabilir. Zira Salesforce CEO’su Marc Benioff, verdiği bir röportajda Twitter’ın tam olarak aradıkları şey olmadıklarını belirterek artık bu olayın dışında olduklarını belirtti.