Google’ın Yeni Akıllı Saatleri

Google, kendi akıllı saatlerini duyurmak için gün sayıyor. Nexus serisine bağlı olarak tanıtılacak olan akıllı saatlerden birisi üst düzey kullanım için duyurulacakken, diğeri ise daha ekonomik bir fiyata sahip model olarak karşımıza çıkacak.

Google’ın yeni Nexus Akıllı telefonlarını HTC üretiyordu. Nexus serisi altında yeni çıkacak olan akıllı saatleri de yine HTC üreteceğe benziyor. Google bu iki yeni saat üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önceden Motorola markasını kullanarak Moto 360 akıllı saatini tüketicilere sunan google bu saatleri Nexus olarak isimlendirmiyordu ve satışa sunmuyordu. Şimdi ise Google bu yeni saatleri kendi markası altında satışa sunacak.

Saatler farklı segmentlerde olacak

Angelfish ve Swordfish adına sahip iki akıllı saat Android Wear işletim sisteminin 2.0 sürümüne sahip olacak. Üst seviye olan modelde LTE desteği ve GPS desteği de bulunacak. Akıllı saatlere ait diğer detaylar henüz bilinmiyor fakat Moto 360 pil konusunda ciddi sıkıntılar yaşatıyordu. Yeni akıllı saatlerin daha sağlam bir pil ile gelmesi bekleniyor. Saatler Samsung Gear S2 ve Moto 360 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. Akıllı saatlerin bu yıl içinde tanıtılması bekleniyor.