Google tarafından duyurusu Mayıs ayında yapılan anlış mesajlaşma uygulaması Google Duo uzunca süren beklentilerin ardından nihayet kullanıma sunuluyor. Meraklı bir şekilde beklentilerin odak noktası olan Google Allo ne zaman yayına alınacak?

Nihayet Kullanıma Sunuluyor

Mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde tanıtımı gerçekleştirilen anlık mesajlaşma uygulaması Google Allo nihayet kullanıcılara sunulacak. aynı etkinlikte tanıtımı gerçekleştirilen Google Duyo’yu geçenlerde kullanıma sunan şirket bu hafta içerisinde de Allo uygulamasını aktif etmeyi planlıyor.

Bu Hafta Kullanıma Sunulabilir

iMessage ve WhatsApp’in en önemli rakibi olması beklenen Google Allo, Android Police isimli web sitesinde yer alan habere göre 21 Eylüle kadar kullanıcıların kullanımına sunulabilir.

Google Play Store üzerinden dileyen kullanıcılar ön kayıt işlemi yaptırabilirler. Google Allo’yu yayına alındığı anda kullanabilmek istiyorsanız ön kayıt yaptırmanız gerekiyor. Uygulama yayınlandığı anda telefonunuza gelen bildirimle birlikte Allo’yu kullanabilirsiniz.

Google Allo Nedir?

Google Allo, google’ın yeni anlık mesajlaşma uygulaması. Mevcut özellikleriyle Hangouts’a göre daha yetenekli olarak görülüyor. Google Allo, uçtan uca şifreleme özelliğiyle Hangouts’a göre daha güçlü bir konumda. Uygulamayı akıllı telefonunuza yükledikten sonra telefon numaranız ya da Google hesabınızı kullanarak uygulama hesabınızı aktif edebileceksiniz.

Yetenekler Bununla Sınırlı Değil

Google Allo sadece uçtan uca özelliğine sahip değil. Google Asistan ile entegre çalışan Allo’nun farklı önemli yetenekleri de mevcut. Bunlardan birisi Asistan özelliği ile birlikte sohbet esnasında mesajlara otomatik yanıtlar verebilirsiniz ya da sohbet içerisinde konuşulan konuya göre karşınıza kartlar çıkabiliyor. Uygulamanın belki de en iyi ve alıcı noktası ise uygulama içerisinde Google Asistan’a sorular sorabiliyor olmanız.

Mesajları Büyütüp – Küçültebilirsiniz

Google Allo ayrıca bunlarla sınırlı kalmayan önemli diğer özelliklere de sahip. Bunlardan belki de kullanıcı deneyimi, eğlence anlamında önemli bir nokta ise mesajları büyütüp küçültebilirsiniz, fotoğraflar üzerine notlar alabilirsiniz. Konuşma gerçekleştirdiğiniz kişilere eğlenceli çıkartmalar gönderebilirsiniz.

Google Allo yayına alındığında hem Android hem de iOS platformlarında kullanıma sunulacak.