Google Web ile Sanal Gerçekliği Buluşturuyor

Sanal gerçeklik alanında yapılan büyük çalışmalar sonucunda ilerlemeler kaydedildi. Bunun sonucunda da sanal gerçeklik alanına hem kullanıcılar hem de Google gibi şirketler de ilgi gösterdi.

Google Web ile Sanal Gerçekliği Buluşturuyor

Google VR için yeni bir çalışma yapıyor. Bu çalışmaya göre VR cihazlarında web deneyimi yaşanabilir olacak. Google mühendisleri, Chrome tarayıcısında tüm web siteleri için VR desteği sağlamak için çalışıyor.

Sanal gerçeklik teknolojileri her geçen gün popülerliği yayılan alanlardan birisi oluyor. Bu gelişmelere kayıtsız kalmayan google da CardBoard ile VR deneyimini geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Google şu an için VR cihazlarının web ile kullanılabiliyor oluşu.

WebVR API ile Standartlar Yakalanıyor

Daha önce bu amaca yönelik başlatılan JavaScript API’si WebVR da var. Bu API sayesinde VR cihazlar için uyumlu sanal gerçeklik siteleri oluşturulabilecek. Aslında bir standart oluşturulacak. Google mühendisleri de bu deneyim için “VR Shell” adında bir sistem geliştiriyor. Google’ın bu proje için amacı CardBoard ve DayDream VR için deneyimlerde uyumluluk sağlamak. Henüz başlangıç aşamasında olan bu projenin DayDream platformu yayınlanana kadar ortaya çıkması bekleniyor.