Windows 10 Kullanım Yüzdeleri Açıklandı, NetMarketShare adlı İstatistik sitesinin yayınlamış olduğu, kullanım istatistiklerini içeren aylık raporda Windows ve diğer masaüstü işletim sistemlerinin kullanım yüzdeleri yer alıyor.

Windows 7 Liderliğini Sürdürüyor

Birinciliği Windows 7 alırken, Windows 10 ise % 19.14 seviyesine yükselmiş durumda. Ardından gelen işletim sistemi ise bir devrin efsanesi Windows XP % 10 barajının altında kalmış olsa da 3. sıraya sahip.

Windows 8.1 işletim sisteminin 4. olduğu sıralamada Mac OS X işletim sistemi %4 pay ile 5. sırada, Linux ise kullanım olarak 7. sırada %2’lik bir paya sahip.

Linux Dağıtımlarının Yeri Değişmedi

Sıralamada büyük değişim yaşamayan işletim sistemi ise Linux. Linux dağıtımları server tarafında yaşadığı kullanım başarısını, masaüstü platformda yaşayamamış görünüyor. Ancak gelecekte masaüstü platformda yükselişe geçmesi de beklentiler arasında. Bunun sebebi olarak da Steam üzerideki oyunların yavaş yavaş Linux için de çıkacak olması, güvenli ve ücretsiz olması da ayrı bir tercih sebebi

Ücretsiz Yükseltme Sona Eriyor

Eğer siz de Windows 10 güncellemesini yapmadıysanız, kısa sürede yapmanızı öneriyoruz. Windows 10 ücretsiz yükseltmesi için sadece bir aylık süre kalmış durumda.

Aylık Kullanım Oranları:

Windows 7 => 49.05%
Windows 10 => 19.14%
Windows XP => 9.78%
Windows 8.1 => 8.01%
Mac OS X 10.11 => 4.93%
Linux => 2.02%