Microsoft, Windows 10 ile birlikte duyurusunu yaptığı Edge tarayıcısını mobil platformlara da getirerek kullanıcı kitlesini bir hayli genişleteceğe benziyor.

Internet Explorer Miadını Doldurdu

Bir dönemin efsane tarayıcısı Internet Explorer ne yazık ki günümüz koşullarını karşılayacak altyapıya sahip değil. Bu nedenden dolayı da çok yavaş durumda. Bu algıdan dolayı kullanıcıların gözünden hızlıca düştü. Bu durumu gören Microsoft ise, Explorer tarayıcısı yerine daha modern bir internet tarayıcısı olan Microsoft Edge’in duyurusunu yapmıştı.

Microsoft Edge, Explorer’a Göre Çok Daha Üstün

Microsoft Edge, Explorer’a göre çok daha hızlı ve bir o kadar da pratik bir tarayıcı. Ancak yine de günlük kullanımda sıkıntılar oluşturabilirken, bazı sitelerle de tam anlamıyla uyumlu bir şekilde çalışamıyordu.

Bu neden dolayı da Windows tarafında kullanıcıların henüz ilk seçimi olmayı başaramamış durumda. Microsoft bu tarayıcısna güveniyor ve tarayıcının kitlesini genişletmek istiyor.

Microsoft’un üst düzey isimlerinden olan Fahad Al-Riyami bu konuyla ilgili kullanıcıların görüşlerini Microsoft’un topluluk forumunda alırken Microsoft kanadında bir taraftan Edge tarayıcısı iyileştirilmeye de devam ediyor.

Pazarlama Stratejisinde Değişiklik

Bilindiği gibi Microsoft, yeni tarayıcısı Edge’in duyurusunu Windows 10 işletim sistemiyle birlikte yapmıştı. Ayrıca Microsoft Edge tarayıcısının sadece Windows 10’a özel olacağına dair bir bilgi de paylaşmıştı. Hatta Edge tarayıcısına dair güncellemeler de Windows 10 ile birlikte geliyordu.

Ancak Microsoft önümüzdeki dönemlerde tarayıcı güncellemelerinin işletim sisteminden bağımsız hale getirilmesine olanak sağlayacak. Bu sayede tarayıcının daha hızlı geliştirilmesinin da önü açılmış olacak.