26 TBPS’lik Kablo Döşendi

Google, şirkete ait en çok veri merkezinin bulundurulduğu Asya pazarında yer alan ülkelerden Tayvan ile Japonya arasındaki bağlantı hızının arttırılması adına denizaltına yaklaşık 26 TBPS’lik kablo döşeyeceği projenin tamamlandığını duyurdu.

300 Milyonluk Proje de Tamamlanmıştı

Google tarafından, geçtiğimiz Haziran ayında “Hızlı Konsorsiyum” üyesi olarak da bilinen beş ülke arasında bağlantı hızlarının artışına yönelik 300 milyon dolar değerinde olan 60 TBPS’lik denizaltı fiber kablo döşeme projesini de tamamlanmıştı.

Veri Merkezlerinin Olduğu Ülkeler Önemli

Japonya ve ABD arasındaki bağlantı hızlarının arttırılması için oldukça önemli kabul edilen bu projeyi, Asya pazarında uygulama yoluna da giden Google, bölgede kendine ait en çok veri merkezinin yer aldığı ülkelere özellikle odağına almış durumda.

Google Şirketi, Japon ve Tayvan arasındaki şu an mevcut bağlantı hızlarının arttırılması adına, 26 TBPS’lik denizaltı fiber kablo projesinin de tamamlandığını duyurdu.

Google’dan Fiber Denizaltı Kablo Projeleri

Google’ın Asya pazarındaki mevcut bağlantı hızlarını daha hızlı bir şekilde kullanmak adına meydana getirdiği projesinin, kullanıcıların Gmail, YouTube, BigQuery gibi hizmetlerini daha verimli bir şekilde kullanmalarına da imkan tanıyacağı düşünülüyor.

Deprem ve Tsunamilere Dayanıklı

Google’ın Asya ve Pasifikten sorumlu olan yetkilisi Yan Tang, bu konuya dair yapmış olduğu açıklamada; stratejik kablo projelerinin bölgedeki deprem ve tsunami gibi doğal afet olarak kabul edilen unsurlardan etkilenmeyecek şekilde inşa edildiğini ifade etti.

23.5 Milyon Kullanıcı Yararlanacak

Tang bölgedeki mevcut bağlantıların hızlarının arttırılarak daha güvenli ve tutarlı bir şekil iletişim ağını meydana getirdiklerini de sözlerine ekledi. Bu projenin 23.5 milyon kullanıcıya hizmet edeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.