Astronomlar bilinen evren sınırları içerisinde yer alan, birbirlerine en yakın düzeyde olan iki yıldızı keşfettiklerini duyurdular.

Gezegenler Jüpiter Boyutlarında

Şili’de yer alan Las Campanas Observatory tesisinde yani Las Campanas İzleme tesisinde yer alan Planet Finder isimli Spectrograph’ı kullanan bilim insanları, boyutu yaklaşık Jüpiterin boyutlarında olan iki farklı yıldız keşfettiklerini açıkladılar. Keşfedilen bu yıldızlara ise HD 133131A ve HD 133131B isimlerinin verildiği bildirildi

Birbirlerine Uzaklıkları 350 AU

Birbirlerinden 350 AU(Güneş ve Dünya Arasındaki Uzaklık. 1 AU olarak ölçülür) yani 150 milyon kilometre uzaklıkta yer alan yıldızlardan HD 133131A iki gezegene sahipken HD 133131B ise bir gezegee sahip. Her iki yıldızın da gezegenlerinin oldukça da büyük.

İkinci Gezegen Jüpiter’den 2.5 Kat Büyük

HD 133131A’nın gezegenlerinden birisi Jüpiter’den yaklaşık 1,5 kat büyük olarak tahmin ediliyorken, diğer gezegenin kütlesinin de Jüpiter’in yarısı kadar bir kütleye sahip olduğu varsayılıyor. HD 133131B’nin gezegeninin kütlesi ise oldukça büyük yani Jüpiter’in tam 2,5 katı.

Gezegenlerde Az Miktarda Metal Yer Alıyor

Bu yıldızların sıradışı yani farklı olmasının asıl sebebi ise yıldızların yapısında az miktarda metalin yer alması. Genellikle hidrojen ve helyum içeren yıldızların çok daha önceleri küçük olan gezegenleri yutmuş olabileceği de tahminler arasında yer almakta.