Google artık mobil üzerinden gerçekleştirilen arama sonuçlarında önizleme görsellerini yani thumbnailleri göstermeye başladı.

Yurt Dışında Test Edilmişti

Daha önceleri yurtdışı için test edilmiş olan bu özellğin artık ülkemizde de kullanılabilir olduğu yapılan arama sonuçlarıyla da görüntülenmekte.

Minik Resimler Yayında

Google her geçen gün biraz daha yenileniyor ve bu yeni özelliklerle de arama servisini geliştirirken, kullanıcılara da daha ileri düzeyde bir deneyim sunuyor. Google şimdi de mobil taraflı yapılan aramalarda kullanıcılara thumbnail görselini de göstermeye başladı. Daha önceleri Google’ın Türkiye alan adı üzerinden yapılan aramalarda gösterilmeyen önizleme görselleri artık Türkiye alan adını da kapsar durumda.

Görsellerle Desteklenmiş Sonuçlar

Google+ üzerinden yapılmış olan bu duyura göre, getirilmiş olan bu yeni özellikle kullanıcıların arama deneyimi görsellerle birlikte zenginleştirilmiş hale getiriliyor. Google’da yapılan bir aramada örneğin bu SpaceX olabilir eğer arama sonucunda çıkan sitede bir görsel varsa o görselin minik resim halini arama sonucunun sağ kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.

Değişiklik Sadece Mobilde Mi?

Değişimin şu an için sadece mobilde olduğu görünmekte. Ancak ileri tarihli yeniliklerle değişimin hem mobilde hem de masaüstü platformlarda kullanılabilir hale geleceği de konuşulanlar arasında.