Fransa’nın kuzey bölgesinde bulunan Flamanville nükleer santralinde bir patlama gerçekleşti. Şans eseri patlamada ölen olmazken, nükleer santralde herhangi bir tehlike meydana gelmedi.

Facia Ucuz Atlatıldı

Fransada kuzey bölgelerinde yer alan Flamanville isimli bir nükleer santralde bulunan makine dairesinde bir patlama gerçekleşti. Bu patlamadan dolayı nükleer santral çalışanları arasında kısa süreli de olsa büyük panik yaşanırken, olay sonucunda şans eseri ölen olmazken, kaza küçük hasarlarla atlatıldı.

5 Kişi Yaralandı

Normandiya valiliğince gerçekleştirilen açıklamaya göre patlama yerel saate göre 10’da gerçekleşti. Makine dairesinde yer alan nükleer reaktörün patlaması sonucu çıkan yangın nedeniyle nükleer santralde yangın çıkarken, 5 kişi çıkan duman nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Şans eseri yangın büyüyemeden söndürüldü ve santralin farklı bölgeleri yangından etkilenmedi.

Nükleer Santrallerde Hasar Yok

Bölgede bulunan sağlık ekipleri olaya müdahale ederken nükleer santralin hassas noktasında hiçbir yangının olmadığı sonucuna ulaşıldı ve bu nedenle de patlamanın hiçbir şekilde nükleer sızıntıya sebep olmayacağı söylendi. Olay sonrasında nükleer santralin 1 numaralı reaktörü tedbir amaçlı devre dışı bırakıldı, diğer reaktörlerde ise düzen aynı şekilde devam ediyor.