Bir döneme damgasını vuran Yahoo Satılıyor. İnternetin bir döneminde en popüler siteler ve hizmetlere sahip olan Yahoo, internette yaşanan değişime bir türlü ayak uyduramayınca büyük düşüş yaşamıştı.

Yatırımlarda Geç Kaldı

Rakiplerine göre karşı birçok konuda geride kalan Yahoo, takip eden yıllarda ise mobil yatırımlara yönelmiş olsa da geç kalmış olması ve rakiplerinin bu konuda baskın olmasından dolayı bu çalışmalar da işe yaramamıştı.

Yahoo! News servisi henüz kötü bir durumda olmasa da kayıplarına devam eden Yahoo! yatırım potansiyelini sürdürdüğü için bazı şirketlerin satın alma listesine de girmiş durumda. Şirketin kötüye gitmesi ve potansiyelinin olmasını fırsat bilen ABD merkezli GSM operatörü olan Verizon 5 milyar dolar karşılığında Yahoo’yu satın alıyor.

Eski Zamanlarından Çok Uzak

Yahoo ile birlikte bu sektöre giren diğer şirketlerin değerlerinin 100 milyar’ı aştığı bir dönemde, kayıplar yaşayan Yahoo 5 yıl önceki fiyatından çok çok daha ucuz bir fiyata satılıyor. Gücü eskisi gibi olmayan bir şirket için 5 milyar dolar azımsanacak bir rakam da değil.