Washington Üniversitesinde bulunan bir grup araştırmacı, artık hayati önem tanışayan şifrelerin insan vücudu üzerinden gönderilmesinin bir yolunu bulduklarını açıkladılar.

Güçlü Hacker Yoktur, Zayıf Hacker Vardır

Görüş olarak “Güçlü Şifre Yok Sadece Zayıf Hackerlar” vardır düşüncesiyle yola çıkan Washington Üniversitesinde bulunan bir grup araştırmacı, şifrelerin insan vücudundan gönderilmesine imkan tanıyan bir teknolojiyi bulduklarını açıkladılar.

Biyometrik Tarayıcı Örnek Alındı

Parmak izi tarayıcılı yani biyometrik tarayıcı teknolojisinden faydalanan bilgisayar bilimcileri, şifre taşıyan sinyalin kablosuz alıcılar yerine yine insanların vücutları aracılığıyla tanışabilecek kadar düşük bir yoğunluğa sahip olmasını sağladılar.

Bilgi Bedende Dolaşabilir Mi?

Parmak izi sensörlerinin şimdiye kadar bir giriş cihazı olarak kullanıldığını belirten araştırma ekibi, kendilerinin ilk kez bu sensörleri bilgiyi beden içerisinde sınırlandırılmış şekilde göndermek amacıyla kullandıklarını belirttiler

Dolaşımdaki Bilgi Daha mı Güvenli?

Araştırmacılar, teknolojinin çalışma prensibine örnek olarak ise akıllı telefon şifresine ayarlı olan bir elektronik kilidi göstermekteler. Parmağını telefonun parmak izi sensörünün bulunduğu kısma getiren kullanıcı, diğer elini de kapıya koyduğu anda veri telefondan kullanıcının koluna geçerek kapıya ulaşıyor. Bu sayede de taşınmış olan şifre, kapı kilidinin açılmasına imkan veriyor.